Hållbara lösningar

Förbättrad hälsa och hygien är centralt i Essitys affärsmodell. Bristande hygien och sanitet står i vägen för miljontals människors hälsa, försörjning, välbefinnande och utveckling.

Detta är ett av de viktigaste områden som täcks av FN:s 17 mål för hållbar utveckling. Här kan Essity göra en stor insats för att nå målen, samtidigt som vi skapar lönsam tillväxt. Varje dag använder många 100-tals miljoner människor världen över våra produkter och tjänster. Ju mer vi växer och kan tillhandahålla produkter anpassade efter varje konsuments behov, ju mer kan vi bidra till att höja hygienstandarden i de marknader där vi verkar.

Genom innovation av produkter och tjänster kan utmaningar omvandlas till affärsmodeller och utgöra grunden till våra framtida erbjudanden. Vårt innovationsarbete syftar till att förbättra för användaren eller för miljön till följd av förbättrad funktion, design, råmaterial, effektivare teknik eller logistik. Genom att arbeta med livscykelanalys kan vi fokusera på de innovationer som har störst effekt på miljöprestanda.

Materialen vi använder för våra produkter är säkra för konsumenter, medarbetare och för miljön. Det säkerställer vi genom att följa de strikta krav och rutiner som finns för våra olika produkter. Detta gör vi även genom att ha en tät dialog med våra leverantörer och att de följer vår globala leverantörsstandard.

Ett av våra mål är att vi ska dela med oss av vår kunskap om hygien och hälsa till kunder och konsumenter vid sidan av att vi ger tillgång till hållbara hygienlösningar som bidrar till ett hälsosamt och värdigt liv. Detta innebär att vi, där Essity har närvaro, ska sprida kunskaper om hygien och hälsa i anknytning till våra produkter och tjänster, till exempel genom att utbilda flickor om mens och pubertet, barn och förskolepersonal om vikten att tvätta händer och vårdgivare om inkontinensvård.

Leukoplast® (photo)

Leukoplast®

Dagens omfattande användning av antibiotika kan göra att multiresistenta bakterier utvecklas och blir livshotande. Samtidigt blir så många som 4–9 procent av alla patienter på mogna marknader drabbade av vårdrelaterade infektioner. Detta innebär en betydande kostnad för sjukvården och samhället. Dessutom medför detta ofta ett stort lidande för patienten. Vi har därför utvecklat världens första spole till kirurgisk tejp som har antimikrobiella egenskaper och som reducerar risken för korskontaminering i vårdmiljön och spridande av motståndskraftiga gula stafylokocker (MRSA).

Woman sleeping (photo)

Saba Buenas Noches

Saba förpackning (foto)

Med Saba Buenas Noches får konsumenten en god nattsömn. Genom användandet av ny teknik har vi möjliggjort en bekvämare och säkrare lösning med bibehållen miljöprestanda. Den nya kroppsformade absorberingskärnan kommer nära kroppen, där det behövs som mest, för att undvika läckage.

Exempel på utmärkelser från kunder 2017

“Non-Edible Grocery Supplier of the Year”

av detaljhandelskedjan ASDA i Storbritannien

“Supplier of the Year for Outstanding Cooperation and Support”

av Network, en organisation med 75 oberoende distributörer i Nordamerika

“Top Non-Grocery Supplier”

av detaljhandelskedjan Wal-Mart i Mexiko

“Best Collaboration and Proactivity”

av kontorsvaruföretaget Office Depot Europe i Storbritannien och Irland

”Cornerstone Partner Award”

av företaget Gordon Food Service, GFS, i Nordamerika

“Best Supplier”

av Intrakoop i Nederländerna, en inköpsorganisation inom hälsovård

”Out of Home Award”

inom kategorin Catering i Nederländerna

Education in Latin America (photo)

Utbildningar i Latinamerika

Under 2017 utbildade vi cirka 1,1 miljoner flickor och unga kvinnor på 8 500 skolor i åtta latinamerikanska länder för att hjälpa dem att förstå den utveckling och förändring som sker under puberteten. Genom filmer och samtal får vi en möjlighet att ge dessa flickor kunskaper och produkter som de inte alltid har tillgång till annars. Detta är utbildningar som vi har genomfört i närmare 30 år och vi får genom dem en möjlighet att både lära känna våra kunder och användare samtidigt som de får lära sig använda hygienprodukter, bindor och tamponger på ett hygieniskt sätt under menstruationen.

New generation of Libero Up&Go, Nordic (photo)

Ny generation av Libero Up&Go, Nordic

Libero förpackning (foto)

Libero är marknadsledande i Norden och vi har i år gjort den största uppgraderingen av Libero Up&Go sedan introduktionen för 25 år sedan. Den nya generationen av Libero Up&Go är mjukare och smidigare. Tack vare en ännu mer flexibel passform och bättre läckagesäkerhet är den mycket bekväm för barnet. Klimatpåverkan reduceras med 4 procent.

Alla Libero-blöjor i Norden är märkta med Svanen och FSC (Forest Stewardship Council).