Baby Care

Baby Care produkter (logo)

Woman changes a baby's diaper (photo)

Lanseringen av Lotus Baby Touch-blöjor och våtservetter i Frankrike

Lotus Baby Touch-blöjor och våtservetter i Frankrike (foto)

I Frankrike, en av Europas största marknader för barnblöjor, föds över 780 000 barn per år. Trots det har det tidigare funnits få konkurrenskraftiga alternativ inom detta område i Frankrike. Vårt varumärke Lotus är med sina 50 år på den franska marknaden, ett välkänt varumärke för konsumenter vad gäller consumer tissue. Genom att kombinera det starka varumärket Lotus med Essitys expertis inom baby care, etablerade detaljhandelsrelationer och vår förmåga att snabbt leverera nya produkter på marknaden, lyckades vi med en fantastisk lansering av ett nytt baby care varumärke i Frankrike. Vårt nya varumärke, Lotus Baby Touch, tänjer gränser och positionerar sig som ett modernt val för dagens förälder.

Erbjudande och marknadsposition

Essity erbjuder både öppna barnblöjor och byxbarnblöjor samt barnvårdsprodukter som våtservetter, schampo, lotion och barnoljor. Essity är världens femte största aktör inom området och är näst störst i Europa. I Europa erbjuder Essity barnblöjor under de egna varumärkena Libero och Lotus samt som detaljhandelns egna märkesvaror. Essitys starkaste marknad är Norden, där varumärket Libero är marknadsledande. Exempel på andra starka, regionala varumärken är Drypers i Sydostasien och Pequeñin i Sydamerika.

Strategi

Essity arbetar med att stärka de egna varumärkenas positioner både på mogna marknader och tillväxtmarknader, samt öka lönsamheten inom Baby Care. Strategin är att vara nummer ett eller två inom de utvalda marknader där vi är verksamma. Inom Baby Care är det viktigt att ha ett premium alternativt superpremiumerbjudande för att vara konkurrenskraftig. Genom ett kontinuerligt innovationsarbete utvecklar vi vårt erbjudande både för egna varumärken och för detaljhandelns egna märkesvaror.

Under varumärket Lotus lanserade Essity under 2017 ett nytt premium-sortiment – Lotus Baby Touch i Frankrike som inkluderar barnblöjor och våtservetter. Genom att lansera innovativa produkter stärks Baby Cares varumärken och marknadspositioner. Under året lanserade vi fem innovationer, bland annat en ny generation av Libero Up&Go. Under 2017 avvecklade vi hygienverksamheten i Indien, vilken till största del avsåg Baby Care. Anledningen till avvecklingen var bedömningen att lönsamhet inte kunde uppnås inom rimlig tid.

Libero KLUBBEN (logo)

I nya Liberoklubben kan föräldrar bjuda in släkt och vänner att följa barnets utveckling och spännande livshändelser. Årets höjdpunkter samlas i en personlig fotobok som beställs via Liberos lojalitetsprogram på sajten www.libero.se/nya-liberoklubben.