H5. Kunder och konsumenter

Antalet anmärkningar har legat på en jämn och låg nivå de senaste åren. För Personal Care är klagomålsfrekvensen lägre än 1 på miljonen levererade produkter. Inom mjukpappersverksamheten är motsvarande siffra 2,9 per tusen ton.

Kundundersökningar

Återkopplingen från kunderna gör det möjligt för Essity att erbjuda bättre produkter och lösningar. Samtliga affärsenheter har metoder för att undersöka kundnöjdhet.

Essity bedriver en systematisk kunduppföljning. Det inkluderar både externa rapporter, oberoende undersökningar och globala system för kundåterkoppling.

Essity erbjuder kunskap och stöd till utvecklingen inom institutioner som vårdhem, där bolaget kan göra skillnad och skapa värde för kunden och användarna. Essity sätter ett stort värde på direktkontakter med kunderna.

Detaljhandeln står för en betydande del av Essitys nettoomsättning. Bolaget använder externa jämförelserapporter där de största detaljhandelskedjorna bedömer sina leverantörer utifrån kriterier som kundservice, logistik, säljstöd, marknadsföring och produktutveckling. Konsumenter som handlar produkter i detaljhandeln följs i stället upp med hjälp av övergripande undersökningar om varumärkes- och produktkännedom.