Öka livskvaliteten varje dag för fler människor

Det som gör Essity framgångsrikt är förståelsen, kunskapen och insikten om kunders och konsumenters behov och förmågan att omsätta detta till innovativa erbjudanden som ökar livskvalitet och underlättar människors vardag. Essity strävar efter att erbjuda mest värde för kunder och konsumenter med värdeskapande hygien- och hälsolösningar för alla. Vi anpassar våra erbjudanden till lokala och regionala marknadsförhållanden för att öka hygien- och hälsostandarder världen över. Essity vill nå fler människor genom att driva en global dialog om hygien, hälsa och välbefinnande.

”Essentials Initiative”

Varje dag avstår miljontals kvinnor, män och barn från att gå till arbetet eller skolan eller från att delta i sociala evenemang på grund av hygien- och hälsorelaterad oro. Oron eller hinder kan bero på att det inte finns rena toaletter eller tillgång till hygienprodukter men också på grund av kulturella tabun och stigman. För många människor resulterar det i en exkludering från samhället och för samhället i förlorat ekonomiskt värde eller ökade kostnader. Detta innebär att det finns ett mänskligt såväl som ett affärsperspektiv i att investera i hygien och hälsa och kunskap om detta.

Genom Essitys ”Essentials Initiative” driver vi en global dialog för att öka medvetenheten om vikten av hygien och hälsa och dess koppling till välbefinnande. Två bärande områden i vårt ”Essentials Initiative” är en global attitydundersökning om hygien och hälsa och en rapport. Rapporten 2016/2017 tar upp det ekonomiska värdet av att investera i dessa områden, att bryta tabun och stigman samt innovativa lösningar för framtiden. Rapporten togs fram i samverkan med FN-organet Water Supply and Sanitation Collaborative Council (WSSCC). WSSCC är det främsta FN-organ som enbart arbetar med sanitet- och hygienfrågor.

Följ vår globala dialog på www.essentialsinitiative.com.

Kunskap är nyckeln

Genom att investera i kunskap om hygien och hälsa så ökar medvetenheten och användandet av hygien- och hälsoprodukter. Kunskap är en nyckel till ökade hygien- och hälsostandarder i världen och samtidigt skapar det affärsmöjligheter. Under 2017 utbildade Essity fler än 2,5 miljoner barn, kvinnor och män, föräldrar, anhöriga och vårdgivare över hela världen i hygien och hälsa.

Inom Feminine Care, arbetar vi bland annat med att utbilda tonårsflickor om menstruation, ge dem tillgång till feminine care produkter samt hjälpa till att främja en värld där menstruation kan diskuteras öppet. Exempelvis har Essity skolprogram i flera länder som informerar flickor om de fysiologiska och känslomässiga förändringar som flickor upplever under puberteten och visar det positiva sambandet mellan hygien, rätt hygienprodukter och välbefinnande.

Inom Incontinence Products, driver Essity en dialog för att öka kunskapen om inkontinens och de inkontinensprodukter som finns. Inkontinens drabbar 4–8 procent av världens befolkning, vilket motsvarar cirka 400 miljoner människor. Essity erbjuder lösningar för hantering av inkontinens och vi arbetar för att så många som möjligt ska få rätt vård och en värdig tillvaro. Ett av våra engagemang är Global Forum on Incontinence (GFI), vilket är ett ledande globalt forum för utbildning och debatt om inkontinens- och kontinensvård där patienter och experter inom vård och hälsa, beslutsfattare såsom politiker, lagstiftare och betalare, liksom vårdgivare och andra intresseorganisationer från hela världen möts och utbyter erfarenheter, diskuterar forskningsresultat och framtida lösningar. Det är ett unikt tillfälle för deltagare med olika perspektiv och möjlighet att påverka, att diskutera hur inkontinens på bästa sätt kan hanteras, förebyggas och botas.

Inom Professional Hygiene, utbildar vi bland annat i handhygien. För att rädda patienters liv och skydda medarbetare inom hälso- och sjukvården deltar vi i Private Organizations for Patient Safety (POPS), ett initiativ som stöds av WHO. POPS består av företag som tillsammans informerar och sprider kunskap om hur man håller sig till rätt rutiner för handhygien i vården.

Närvaro på tillväxtmarknader

Varje dag använder många 100-tals miljoner människor världen över våra produkter och lösningar. Vi vill växa och kunna erbjuda hygien- och hälsoprodukter anpassade efter varje konsuments behov och därmed kunna bidra till att höja hygien- och hälsostandarder i de marknader där vi verkar. På tillväxtmarknaderna är användandet av hygien- och hälsoprodukter lägre jämfört med på mogna marknader. Då ökad disponibel inkomst leder till att fler människor prioriterar hygien och hälsa leder minskad fattigdom till ökat användande av våra produkter och lösningar.

Essity and WSSCC break the silence surrounding menstruation (photo)

Essity och WSSCC bryter tystnaden om menstruation

Menstruation och intimhygien för kvinnor är tyvärr känsliga ämnen runt om i världen. Medan det på mogna marknader normalt finns utbildning och resurser som tillåter kvinnor vid en tidig ålder att lära sig om menstruation och intimhygien, så råder det på tillväxtmarknader en brist på information både hemma och i skolan för att lära unga flickor om menstruation och pubertet. Tabun, okunnighet och fördomar kring menstruation äventyrar miljontals kvinnors hälsa varje dag, särskilt på tillväxtmarknader. Essity samarbetar med FN-organet WSSCC för att bryta tabun kring menstruation och öka medvetenheten om vikten av god hygien vid menstruation.