Feminine Care

Feminine Care produkter (logo)

New Saba Cuidado-V Intimate Care Range (photo)

Nya Saba Cuidado-V Intimate Care-serien

Essity är marknadsledare i Latinamerika och lanseringen av nya Saba Cuidado är ännu ett sätt att ytterligare stärka vårt konsumenterbjudande. Den nya Saba Cuidado-V Intimate Care-produktserien är speciellt utformad för att ta hand om kvinnans mest känsliga, intima område varje dag i månaden. Lanseringen är ett första steg i utökningen av vårt produkterbjudande av hygienprodukter för daglig intimhygien till kvinnor. Helt i linje med vår varumärkesvision att bli “det ledande varumärket inom feminine care” samt att positionera vårt varumärke som expert på kvinnlig intimhygien.

Erbjudande och marknadsposition

Inom Feminine Care erbjuder Essity ett brett produktsortiment som inkluderar exempelvis bindor, trosskydd, tamponger, intimtvål och intimservetter. Essity är världens sjätte största aktör inom produktsegmentet, den tredje största i Europa och marknadsledare i Latinamerika. En stor och växande andel av försäljningen sker på tillväxtmarknader som Latinamerika, Ryssland, Östeuropa, Mellanöstern och Asien. Exempel på regionala varumärken som stöds av Essitys globala varumärkesplattform är Libresse i Norden, Ryssland och Malaysia, Bodyform i Storbritannien, Nana i Frankrike, Mellanöstern och Nordafrika, samt Saba och Nosotras i Latinamerika.

Strategi

Essitys strategi är att vara det snabbast växande varumärket inom produktsegmentet feminine care globalt och att öka försäljningen med bibehållen god lönsamhet. Genom innovation arbetar vi med att förbättra kunderbjudandet och expandera produktkategorin med exempelvis intimservetter och intimtvål för att öka marknadsandel och varumärkeslojalitet. Genom att lansera innovativa produkter stärks Feminine Cares varumärken och marknadspositioner.

Under året lanserade vi tre innovationer, bland annat Discreet tamponger under Nana och Libresse varumärkena och Saba Buenas Noches. Genom Essitys varumärkesplattform för feminine care och globala reklamkampanjer nås fler konsumenter på olika geografiska marknader med samma produktförbättringar. Essity arbetar med att bryta de tabun som omger menstruation och sprida kunskap om hygien och menstruation. I Latinamerika, Asien och Europa genomförs utbildningsprogram som riktar sig till flickor om vad som händer i kroppen vid puberteten och när man får menstruation.

Saba produkter (foto)