Varumärket Essity och våra initiativ

essity logo (logo)

Ett nytt varumärke; namn och logotyp togs fram, kommunicerades och lanserades under 2017. Namnet Essity kommer av de engelska orden ”essentials” och ”necessities”. Vi är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag som erbjuder nödvändiga produkter och lösningar i vardagen. Hygien och hälsa är centralt för människors välbefinnande. Förbättrad hygien och hälsa är förutsättningar för bättre liv och spelar en viktig roll för välbefinnandet.

United Nations Foundation Global Dialogue skapar möjligheter

Vi vill driva en global dialog om hälsa och hygien för att lyfta vikten av dessa frågor. För att bidra till FN:s 17 mål för hållbar utveckling, var vi för andra året i rad sammankallande partner till United Nations Foundation (UNF) Global Dialogue som hålls i FN:s högkvarter i New York. Forumet bjuder in till samtal mellan företag, intresseorganisationer och myndigheter för att öka fokus på FN:s 17 globala mål. Essitys vd och koncernchef Magnus Groth höll inlednings- och avslutningsanförande vid UNF Global Dialogue där bland annat vikten av samarbete mellan olika företag och organisationer adresserades.

Miroslav Lajčák, President of the UN’s General Assembly and Magnus Groth, President and CEO of Essity, at the UN Foundation’s Global Dialogue in October 2017 (photo)

Miroslav Lajčák, President FN:s generalförsamling, och Magnus Groth, vd och koncernchef Essity, vid United Nations Foundation Global Dialogue i oktober 2017.

”Essentials Initiative”

Genom Essitys ”Essentials Initiative” driver vi en global dialog för att öka medvetenheten om vikten av hygien och hälsa och dess koppling till välbefinnande. Två bärande områden i vårt ”Essentials Initiative” är en global attitydundersökning om hygien och hälsa och en rapport. Rapporten 2016/2017 tar upp det ekonomiska värdet av att investera i dessa områden, att bryta tabun och stigman som omger menstruation och inkontinens samt innovativa lösningar för framtiden. Rapporten togs fram i samverkan med FN-organet Water Supply and Sanitation Collaborative Council (WSSCC). WSSCC är det främsta FN-organ som enbart arbetar med sanitet- och hygienfrågor.

Edwina White (photo)

”Som så många kvinnor har jag i det förflutna känt mig så generad att jag lidit i tystnad men inte längre”. Edwina White, som har levt med inkontinens i över tio år, är en av de porträt-terade personerna i Essitys och Fotografiska Museets gemensamma utställning Hygiene – A Circle of Life.

Hygiene – A Circle of Life

Essity har ett treårigt samarbetsavtal med Fotografiska Museet i Stockholm. Under samarbetet producerar Essity och Fotografiska gemensamma fotoutställningar på temat hygien och hälsa. Från november 2017 till januari 2018 visades utställningen Hygiene – A circle of life, där hygiensituationer i vardagen porträtteras. Syftet är att bryta tabun kring hygienfrågor som exempelvis menstruation och inkontinens samt att fortsätta driva en global dialog kring dessa frågor.

Panel discussion (photo)

Vid paneldebatten i samband med invigningen av fotoutställningen diskuterades hygien och hälsa och hur viktigt det är för människors välbefinnande. Ulf Wickbom, moderator, Archana Patkar, Head of Policy and Advocacy Water Supply and Sanitation Collaborative Council (WSSCC), Anna Rosling Rönnlund, Co-founder & Product Manager Gapminder Foundation, Magnus Groth, vd och koncernchef Essity och Susanna Campbell, Chair of the Investment Committee Norrsken Foundation.