Bolagsstyrning

Bolagsstyrning syftar till att säkerställa koncernens åtagande mot alla sina intressenter: aktieägare, kunder, leverantörer, kreditgivare, samhälle och medarbetare. Den ska vara utformad på ett sätt som stödjer bolagets långsiktiga strategi, marknadsnärvaro och konkurrenskraft. Bolagsstyrningen ska vara tillförlitlig, tydlig, enkel och affärsinriktad. Denna bolagsstyrningsrapport ingår i förvaltningsberättelsen för Essitys årsredovisning 2017. Rapporten har granskats av bolagets revisorer.

Bolagsstyrning, inklusive ersättningar

Under detta avsnitt beskrivs tillämpliga regelverk för koncernens bolagsstyrning samt bolagets ledningsstruktur och organisation. Här redogörs även för styrelsens ansvar och dess arbete under året. Vidare redovisas ersättningar och ersättningsfrågor samt Essitys internkontroll. Essity tillämpar, utan avvikelser, Svensk kod för bolagsstyrning (www.bolagsstyrning.se).

Läs mer

Riskhantering, i kapitlet Intern kontroll

Essitys processer för att identifiera och hantera risker ingår som en del av koncernens strategiarbete och bedrivs på såväl lokal som övergripande nivå. Avsnittet om riskhantering redogör för de mest väsentliga riskerna samt de interna regler och rutiner som tillämpas för att eliminera eller begränsa dessa risker.

Läs mer

Hållbarhet

Essitys hållbarhetsarbete är en integrerad del av bolagets affärsmodell. Bolagets hållbarhetsrapport ingår i förvaltningsberättelsen. Hållbarhetsarbetet bidrar till att reducera risk och kostnader, stärka konkurrenskraften och attrahera nya medarbetare och investerare.

Läs mer