Fokus på kunder och konsumenter

Viktiga konkurrensfördelar för Essity är vår förståelse, kunskap och insikt i kunders och konsumenters behov och köpbeteenden, globala expertis, starka kundrelationer och kunskap om lokala och regionala marknadsförhållanden. För att förstå behoven och förväntningarna för vi en kontinuerlig dialog med våra kunder och konsumenter.

Woman looks at another woman (photo)

Essitys produkter och lösningar bidrar till att underlätta vardagen för många människor. För att lyckas behöver vi förstå våra kunder och konsumenters behov och hur vi bäst kan möta dem. Kundförståelse och konsumentinsikt avgör vilka innovationer vi utvecklar och hur vi levererar den färdiga produkten eller lösningen till marknaden. Vi vill bidra till att öka livskvalitet och välbefinnande hos våra målgrupper.

Vi studerar vår omvärld för att fånga upp trender och nya behov. Stor kunskap får vi från våra säljare och vi gör regelbundna kundnöjdhetsundersökningar. Konsumentdialogen sker med hjälp av fokusgrupper eller genom djupintervjuer. Vi observerar våra konsumenters och kunders beteenden, exempelvis genom hembesök. Vi får även insyn i konsumenternas behov och uppfattningar om våra produkter genom att följa diskussionerna på våra sajter www.libero.com, www.libresse.com och www.tena.com eller i sociala medier.

Under 2017 har Essity arbetat för att bidra till ökad livskvalitet och välbefinnande bland annat genom att utmana de tabun som finns om menstruation inom idrott och fitness för att förbättra tjejers möjligheter att träna och tävla. Dessutom har vi exempelvis underlättat arbetet för personalen på Gekås i Ullared i Sverige och vi har vidareutvecklat vår onlineplattform LymphCare för att förbättra för människor med lymfödem.

The Period Challenge © FC Rosengård (photo)

© FC Rosengård

Mensutmaningen

Mensutmaningen handlar om att ge tjejer bättre förutsättningar att träna och tävla genom att öppna för en kultur i idrottsklubbar och lag där man utan problem kan prata om hur mens påverkar kroppen och hur man mår. Föreställningar om att träning vid mens är skadlig och att det hämmar prestation är tyvärr inte ovanliga. Många är även oroliga över att andra ska upptäcka att de har mens. Mensutmaningen uppmanar till att prata om hur mens och menscykeln påverkar kroppens förutsättningar vid träning. Ingen ska behöva lida i det tysta för att man inte pratar mens.

The art of managing to refill paper towels for five million visitors (photo)

Konsten att hinna fylla på pappershanddukar till 5 miljoner besökare

Gekås Ullared är ett lågprisvaruhus i Sverige med nästan 5 miljoner besökare årligen. I genomsnitt spenderar en kund 4 timmar och 43 minuter i varuhuset, vilket betyder många besök på de 115 toaletterna och höga krav på städning och påfyllning för lokalvårdarna. Under 2017 har det nya pappershanddukssystemet Tork PeakServe® underlättat städningen för personalen på Gekås och förbättrat kundupplevelsen.

Tork PeakServe® är speciellt utformat för högtrafikerade miljöer. Med den högsta kapaciteten på marknaden kan den betjäna mer än 250 procent fler besökare mellan varje påfyllning jämfört med en traditionell pappershandduksbehållare. Det blir färre klagomål om att papperet har tagit slut. Den tid som sparas på färre påfyllningar kan städpersonalen i stället ägna åt andra uppgifter för att förbättra besökarnas upplevelse av toalettutrymmena. Systemet är lätt att fylla på och genererar mindre avfall vilket ger ett mer hygieniskt och trevligare toalettutrymme. Pappershanddukarna är dessutom komprimerade med 50 procent vilket ger en mindre förpackningsstorlek och därmed ett minskat behov av lagringsutrymme.

Efter ett test av Tork PeakServe® på Gekås fick det nya systemet toppbetyg. Gekås valde därför att sätta in Tork PeakServe® på i stort sätt alla toalettutrymmen i varuhuset. Ulrika Kerttu är platschef på Sodexo, företaget som sköter all städning på Gekås och hon säger: “Det här systemet kom inte en dag för tidigt. Vi har nu Tork PeakServe® överallt i varuhuset. Det gör vårt arbete lättare.”

Talking about lymphedema and sharing experiences (photo)

Tala om lymfödem och dela erfarenheter

Amy Santiago bor i Florida, USA, och hon levde med odiagnostiserat lymfödem i 18 år. ”Första gången jag märkte att någonting var fel var när jag var tonåring och mina ben började svälla. Det var flera år senare som jag hörde ordet lymfödem för första gången”, säger Amy. Det var först när Amy var på väg att opereras som en läkare diagnostiserade henne med primärt lymfödem.

För att hjälpa personer som Amy att leva med lymfödem har vi utvecklat ett program som vi kallar LymphCare. Det är ett virtuellt verktyg som sammanför och engagerar patienter och terapeuter. Läs mer om LymphCare-programmet på www.lymphcareusa.com/patient.html. Här finns information om de senaste produkterna och behandlingsalternativen samt möjlighet att möta andra med lymfödem och dela erfarenheter. Patienter kan logga in på sidan och samla information som läkemedelsrecept, läkartider och dagboksanteckningar här.

Sedan Amy fick sin diagnos, har Amy deltagit i flera forum för att ge lymfödem en röst. Hon känner att hon mår bättre av att dela med sig av sina upplevelser. Amy har även visat upp plagg vid JOBST® fotografering våren 2017. Amy bar då de produkter som hon använder, JOBST® Elvarex som är ett kompressionsplagg att ha på dagen och JOBST® Relax för natten.

”Det är en sådan otrolig känsla att se hur konversationen om lymfödem har ökat och utvecklats. Det har hjälpt mig att komma över livsavgörande utmaningar. Det ger en röst till min berättelse och visar att du inte behöver lida i tystnad”, säger Amy.

Om Lymfödem:
Lymfödem är en bestående svullnad som kan drabba alla kroppsdelar men förekommer vanligast i armar eller ben. Svullnaden beror på dåligt avflöde av lymfvätska genom lymfsystemet. Den vanligaste behandlingen för lymfödem är kompression. Essity är den största globala aktören inom produkter för kompressionsbehandling och erbjuder medicinska kompressionsplagg som exempelvis strumpor, bandage och för-band under varumärket JOBST®.