Våra strategier

Vinna i utvalda marknader och produktkategorier

I de marknader och produktkategorier som Essity väljer att vara verksam strävar vi efter att ha en position som nummer ett eller nummer två. Vi jämför oss mot de bästa konkurrenterna inom varje produktkategori på respektive geografisk marknad och strävar efter att prestera bättre eller i nivå med den bästa konkurrenten.

Läs mer

Fokusera på kunder och konsumenter

Viktiga konkurrensfördelar för Essity är vår förståelse, kunskap och insikt i kunders och konsumenters behov och köpbeteenden, globala expertis, starka kundrelationer och kunskap om lokala och regionala marknadsförhållanden. För att förstå behoven och förväntningarna för vi en kontinuerlig dialog med våra kunder och konsumenter.

Läs mer

Genom innovation bygga större varumärken

Framgångsrika innovationer och starka varumärken går hand i hand. Essitys innovationsstrategi innefattar att hela tiden leverera bättre, säkrare och mer miljöanpassade produkter och lösningar till våra kunder och konsumenter. Vi ska öka innovationstakten och varje innovations genomslagskraft samt dra nytta av globala skalfördelar och säkerställa att alla produktsegment har en konkurrenskraftig och balanserad innovationsportfölj.

Läs mer

Förbättra effektiviteten

Essity arbetar för att förbättra effektiviteten i hela värdekedjan. Genom att maximera produktionen, kontinuerligt finna sätt att reducera material-, energi- och logistikkostnader och minimera avfallet, sänker vi våra kostnader och förbättrar resultatet samt minskar miljöpåverkan.

Läs mer