Uppförandekod

Essitys uppförandekod är koncernens främsta styrdokument avseende ansvarsfullt företagande. Alla koncernens medarbetare omfattas av uppförandekoden.

Essitys uppförandekod bygger på internationella normer som FN:s grundläggande dokument om de mänskliga rättigheterna, ILO:s kärnkonventioner, OECD:s riktlinjer för multinationella företag, FN:s Global Compact-principer samt relaterad lagstiftning. Alla medarbetare får utbildning och förutsättningar att agera i linje med Essitys “Beliefs & Behaviors” och uppförandekod.

Essity förväntar sig att samägda bolag inför en uppförandekod samt riktlinjer motsvarande de som anges i Essitys uppförandekod.

Utbildning i uppförandekoden

Systematiska aktiviteter, som riskanalyser, regelbunden utbildning, revisioner och annan uppföljning finns för att säkerställa att koden efterlevs. Samtliga medarbetare får regelbunden utbildning i uppförandekoden, inklusive mänskliga rättigheter, samt vad man gör om man vill anmäla en överträdelse. Utöver detta ingår uppförandekoden i alla introduktionsprogram i hela bolaget.

Rutiner för att rapportera överträdelser

Essity erbjuder medarbetarna ett antal kanaler för att anmäla överträdelser mot lagar eller brott mot uppförandekoden, såsom till närmaste chef, personalchef, bolagsjurist eller till funktionen för regelefterlevnad. Medarbetare har även möjlighet att använda en visselblåsartjänst som hanteras av en extern part. Medarbetare ges möjlighet att rapportera överträdelser anonymt, där det är tillåtet enligt lag. Möjligheten att använda den externa visselblåsartjänsten finns idag i ett trettiotal länder.

Revisioner av uppförandekoden

Essitys enhet för internrevision följer upp efterlevande av uppförandekoden. Vilka anläggningar som ska granskas avgörs av faktorer som landets sociala och miljömässiga risker, om anläggningen är ett nytt förvärv eller om det finns indikationer på att anläggningen inte lever upp till Essitys regelverk.

Innehållet i revisionerna utgår från Essitys uppförandekod. Medan upplägget och metoderna baseras på standarden SA8000. Revisionerna genomförs av tvärfunktionella team från Essity, där representanter från bland annat internrevision, human resources och inköp ingår. Revisionerna innefattar granskning av dokumentation, inspektion av anläggningen med fokus på arbetsmiljö samt intervjuer med chefer, medarbetare och fackliga representanter.

Varje revision resulterar i en rapport och handlingsplan för den granskade enheten som följs upp. Resultaten från revisionerna rapporteras till Essitys styrelse via revisionsutskottet.

Konkurrensregler

Essity har ett omfattande program för efterlevnaden av konkurrensregler. Utbildningsprogrammet är obligatoriskt för de medarbetare som i sitt arbete kommer i kontakt med dessa frågor. Programmet innehåller bland annat riskanalys, e-learning, guidelines och återkommande utbildningstillfällen.

Revision av affärsetik

Revisioner av Essitys affärspraxis utförs av enheten för internrevision. Revisionerna fokuserar på affärsetik och Essitys relationer med kunder, leverantörer och myndigheter. Ett stort antal intervjuer genomförs med chefer och medarbetare för att säkerställa kontrollmiljöns effektivitet samt lokala utmaningar.