Transporter

Essity följer upp miljöpåverkan från transporter och arbetar brett för att reducera utsläppen. Här ingår att öka fyllnadsgraden, tillämpa olika tekniker för sänkt bränsleförbrukning, prioritera transportmedel med mindre miljöpåverkan, minska sträckorna som körs samt att stärka upphandlingsrutinerna.

Sjötransporter

Essitys sjötransporter består huvudsakligen av fibermassa. För transport från hamn till fabrik använder Essity i möjligaste mån pråmar och järnväg.

Landsvägstransporter

Essity deltar i ett antal samarbetsprojekt för att minska transportutsläpp. Till exempel Lean & Green i BeNeLux-länderna, Tyskland och Italien, FREIGHT21 i Frankrike och många andra lokala initiativ som alla syftar till att minska CO2-utsläppen. Essity använder på försök även lastbilar med större lastvolym på olika marknader för att minska antalet transporter av mjukpapper.

Transport med tåg

I och med att tågtransporter är ett koldioxideffektivt alternativ är det ett prioriterat transportsätt för Essity. Tågtransporter står dock för en mindre andel av de totala transporter vilket delvis beror på begränsningar i järnvägsnätet. Essity använder multimodal transport för avstånd längre än 500 km. Om det inte finns någon direkt järnvägsförbindelse, ber Essity leverantörerna att göra en så stor del av transporten som möjligt med tåg och komplettera den med lastbilstransporter.