H2. Uppförandekod

Essity har som mål att samtliga medarbetare ska genomgå regelbunden utbildning i uppförandekoden.

Under 2017 hade 93 procent av alla nya medarbetare utbildats i Essitys uppförandekod och 2 200 (90 procent) av Essitys högsta- och mellanchefer deltagit i etiska dilemmautbildning.

Essity har utvecklat en e-utbildning i antikorruption, översatt till 21 språk, som ingår i introduktionen för nya medarbetare. Under 2017 genomförde drygt 200 nya medarbetare utbildningen.

Under 2017 genomförde drygt 200 medarbetare e-utbildningen om EU:s konkurrenslagstiftning eller den amerikanska antitrust-lagstiftningen.

Sedex

I Sedex bedömning 2017 fick samtliga Essitys huvudanläggningar klassificeringen låg till medelhög risk och ingen anläggning högriskklassificerades.

Rapporterade överträdelser

Under 2017 förekom totalt 63 (71) rapporterade fall av potentiella överträdelser av lagar eller mot uppförandekoden till visselblåsarfunktionen (inklusive den interna kanalen för rapportering av överträdelser mot uppförandekoden). Av de 63 inrapporterade misstänkta överträdelserna var fem fortfarande vid årets utgång föremål för utredning. Bland de rapporterade klagomålen rörde tre fall misstankar om korruption. Samtliga tre utredningar är stängda och i ett fall kunde korruption verifieras avseende en leverantör.

Bland de övriga rapporterade fallen av potentiella överträdelser var 30 stycken HR-relaterade, såsom diskriminering och trakasserier och de återstående 30 rörde diverse andra av bolagets policyer. Totalt har tolv personer avskedats. Ingen har avskedats för verifierad korruption.

Genomförda internrevisioner av uppförandekoden

Under 2017 genomfördes granskningar av uppförandekoden vid två anläggningar i Mexiko och vardera en i Ryssland, Brasilien, USA, Polen och Österrike. Generellt är anställda nöjda och positivt inställda med Essity som bolag och arbetsgivare. I förvärvade enheter från BSN medical i Mexiko och Brasilien fanns ett flertal saker att förbättra för att höja nivån till normal Essity standard, bland annat. var det en låg eller ingen kännedom om BSN medical eller Essity uppförandekod bland anställda. Åtgärdsprogram finns på plats och kommer implementeras under 2018. Internrevision observerade att i övriga fabriker behöver man förbättra uppföljning av övertid och utrymningsövningar. Alla fabriker har åtgärdsprogram på plats.

Genomförda internrevisioner av affärsetik

Under 2017 genomfördes granskningar av affärsetik i Brasilien, Finland och Rumänien. I Finland och Rumänien var det mesta på plats men man behöver man förbättra kvalitén på utvecklingssamtalen och uppföljningen av vilka som har genomgått utbildning av uppförandekod och andra styrande dokument. Granskningen i Brasilien avsåg den förvärvade BSN medical enheten som har ett flertal saker att förbättra för att nå Essity standard, bl.a. behöver personalen ytterligare utbildning av uppförandekoden och andra styrande dokument, introduktion av utvecklingssamtal och införande av kryptering för e-post. Åtgärdsplaner är på plats som kommer implementeras under 2018.

Pågående fall av kartellbildning

Den chilenska konkurrensmyndigheten avslutade i december 2017 sin utredningen av bolagets mjukpappersverksamhet i Chile genom att besluta om böter mot bolaget uppgående till cirka 12,2 MUSD. Bolaget har överklagat beslutet.

Andean Community´s utredning av Productos Familias S.A.s försäljning i Ecuador och Colombia har fortsatt under året och är ännu inte slutförd. Detsamma gäller den pågående utredningen mot bolagets mjukpappersverksamhet i Ungern.